Потполно нов правец: Овој човек со обична пегла создава неверојатни уметнички дела (видео) - Македонија Денес

Потполно нов правец: Овој човек со обична пегла создава неверојатни уметнички дела (видео)

Опомена!!!

Пеглањето никогаш не изгледало попривлечно. Бенџамин Шајн, уметник кој живее на релација Сиднеј Лондон, стана пионер на невообичаен правец на сликање со пегла на платно.

Шајн потекнува од семејство кое се занимава со производство на облека, а и самиот порано работел во модната компанија. Поради тоа, уметност на облека никогаш не му била  непозната, но од неодамна почнал убавината да ја бележи на нетрадиционален начин.

пегла

Наместо да дизајнира облека за луѓето, тој одлучил да ги дизајнира луѓето на облеката.

Еден од неговите најпознати дела е „Танц“ направен од 2000 метри тил.

Што се крие зад Вресок? 360 видео ја открива тајната која никој не ја очекуваше(видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »