После овој текст никогаш повеќе нема да се осмелите да влезете со мобилен во тоалет! - Македонија Денес

После овој текст никогаш повеќе нема да се осмелите да влезете со мобилен во тоалет!

Опомена!!!

Поголемиот дел од нас речиси никогаш не се одвојува од својот мобилен, па дури ни кога одиме во тоалет.

Доволно лоша навика е што постојано сме со мобилен во рака, а уште полошо е што го внесуваме и во тоалет.  Доколку таму носите мобилен , бидете свесни дека подоцна тој телефон ќе го допирате до увото и вашата кожа.

На себе и на другите така може да им пренесете разни бактерии и вируси.

На ум треба да имате дека тоалетот е најнечисто место и дека е извор на вируси, бактерии и нечистотии. Таму не треба да се држат ниту четките за заби бидејќи на нив најлесно се лепат бактерии.

Наредниот пат кога ќе ви текне да одите во тоалет со мобилен, сетете се на овој текст!

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »