Помош на четири тркала: Роботи поштари помагаат во испораката(видео) - Македонија Денес

Помош на четири тркала: Роботи поштари помагаат во испораката(видео)

Опомена!!!

Секој робот може да носи дури до 150 килограми товар и е отпорен на сите временски услови. Покрај тоа, роботите имаат вградени сензори со помош на кои ги следат чекорите на поштарот.

Германската пошта има  два нови помошника, жолти роботи, чија главна задача ќе биде да им се помогне на поштарите во разнесувањето брошури, писма и пакети. Секој робот може да се справи со товар до 150 килограми и е отпорен на сите временски услови.

Покрај тоа, роботите имаат вградени сензори за да ги следат чекорите на “главните” поштари како би можеле да ги следат насекаде.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »