Погледнете ретки снимки и фотографии од Пјонгјанг снимени од воздух (видео) - Македонија Денес

Погледнете ретки снимки и фотографии од Пјонгјанг снимени од воздух (видео)

Опомена!!!

Северенокорејските власти многу ретко дозволуваат да се снима градот од воздух бидејќи камерите полесно се контролираат кога се на земја, а со самото тоа и сликата која се праќа во светот за Северна Кореја.

Меѓутоа, сингапурскиот фотограф Арам Пан за време на посетата во септември доби можност да го сними градот од воздух, вклучувајќи фотографии и 360 видео. Резултатот од неговата работа е навистина единствен поглед на главниот град на Северна Кореја, снимен од сите агли, а може да се види се- од нови градилишта па се до скриени партиски објекти.

Пан во интервјуто за NK News  објасни како успеал да задржи 90 % од се што снимил и да нема проблеми и незгодни искуства дури и со човекот бил задолжен за бришење на неговите снимки:

 

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »