Погледнете ги тајните кабини во авион за кои не можевте ниту да помислите дека постојат (видео) - Македонија Денес

Погледнете ги тајните кабини во авион за кои не можевте ниту да помислите дека постојат (видео)

Опомена!!!

Веројатно имате впечаток дека екипажот во авионите е секогаш на нозе за време на целиот лет, затоа што се постојано околу вас, но сепак тоа не е така. Тие всушност имаат посебна соба, во некои авиони и некои летови, каде може да преспијат. Таа кабина се наоѓа веднаш зад бизнис класата – највисоката точка во авионот.

Скалите кои водат до кабината се скриени во вратата сместена веднаш до копилотот. Кабината може да прими до осум лица – зависно од големината  на авионот. Во Боинг 747 во таквата соба се наоѓаат кревети на кат.

Во Ербас А380 и пилотот има посебна соба за одмор.

Боинг 777 има повеќе место па со самото тоа и пилотите имаат поголема кабина за одмор во која се наоѓа лавабо, тоалет, седишта од бизнис класата и секако кревет.

Погледнете како во овој најголем авион изгледаат креветите за одмор.

Заедно скокнале од авион и решил да ја запроси девојката, а тогаш следеше вистинско изненадување (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »