Подгответе се на време: За да имате утре секс, еве што треба да направите вечерва! - Македонија Денес

Подгответе се на време: За да имате утре секс, еве што треба да направите вечерва!

Опомена!!!

Балансирањето на работата, редовното вежбање и квалитетно поминато време со децата не остава простор за секс. Драги дами, време е сексот да дојде на дневен ред.

Покрај тоа што ќе се чувствувате подобро после сексот, ќе добиете дополнителни одлични здравствени поени.

Последното истражување, во кое биле вклучени 171 вработена жена, вели дека еден дополнителен час спиење ја зголемува желбата за секс следниот ден за 14 проценти. Ова е повеќе од добра причина да легнете на време и да се подготвите за акција следниот ден.

Авторите на студијата тврдат дека сонот влијае на успешната генитална активност и ова е момент кога работите стануваат поинтересни. Имено, жените кои спијат подолго си обезбедуваат подобра вагинална влажност отколку жените кои спијат помалку.

Авторите тврдат дека ако си играте премногу со својот сон, т. е не спиете доволно, тоа е повеќе од сигурно дека ќе го уништите вашиот сексуален живот.

Помогнете му нему, а и себе! Еве како да издржите подолго во кревет!

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »