Почнала да лепи ленти по ѕидот и никој не ја сфаќал сериозно! Кога го виделе крајниот резултат кој го добила се воодушевиле(видео) - Македонија Денес

Почнала да лепи ленти по ѕидот и никој не ја сфаќал сериозно! Кога го виделе крајниот резултат кој го добила се воодушевиле(видео)

Опомена!!!

Елза Ре е талентирана шминкерка која редовно ги импресионира луѓето на својот Јујтјуб канал. Но покрај тоа има и друг талент: ѕидни декорации.

Одбира специфични форми кои содржат бројни квадрати.

ѕидот

Почнува со обичен квадрат, па тогаш повлекува искривена линија од агол, пополнувајќи ги малку по малку квадратите во рамките на квадратот. Продолжува тоа да го прави се додека квадратот не е исполнет.

ѕидот

Потоа Елза прави слика како во огледало покрај првата слика, создавајќи симетричен образец на квадратот.

Потоа го пренесува образецот на ѕид, користејќи лента наместо молив.

ѕидот

По часови поминати во лепење на лентите, поминува преку нив со лажица за да се увери дека се добро залепени на ѕидот и внимава да не останат меурчиња воздух.

Потоа ги пребојува формите со омбре техника, користејќи црна, сива и бела.

ѕидот

Потребни се 24 часа бојата да се исуши и тогаш ги отстранува лентите. За среќа, побрзо се вадат, од што се лепат.

ѕидот

Неверојатно е како изгледа. Сосема сигурно би кажале дека станува збор за тапет. Морате добро да се загледате за да го видите дека образецот е нацртан на ѕидот. Предобро изгледа.

ѕидот

Овој проект можете да го погледнете во видеото:

11 евтини идеи кои ѕидовите на вашиот дом ќе ги претворат во прекрасни уметнички дела (фото)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »