Песната која ја пееше цела Југославија крие тажна тајна (видео) - Македонија Денес

Песната која ја пееше цела Југославија крие тажна тајна (видео)

Опомена!!!

Легендарните хитови често имаат скриено значење, што ги прави уште поинтересни и подолговечни. Култната група „Болеро“, чија музика ја доживеа кулминацијата во 80-тите, во една песна вели: „Никогаш не сме се сретнале, немавме време очите дами ги избришеш, рацете дами ги милуваш“.

Антологиската песна „Јелена“ која и по повеќе од 20 години е популарна меѓу денешните генерации на прво слушање пее за љубов кон девојка, но тажната и суровата вистина е дека песната е посветена на мајката на еден од членовите на бендот кој бил оставен во сиропиталиште.

И првиот стих многу зборува:„Не сме сите од љубов дојдени на овој свет…“ Слушнете ја повторно песната и пробајте да не пуштите солза:

Најголема екс Ју заблуда: Ние го обожававме, а Гидра сите не измами!(фото)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »