Овој домашен сок е природен согорувач на масти! - Македонија Денес

Овој домашен сок е природен согорувач на масти!

Опомена!!!

Погледнете кое овошје, му застанува на патот на хормонот кој го поттикнува формирањето на масни наслаги.

Кортизолот, познат како хормон на стрес, е одговорен за нивото на шеќерот во крвта, како и зголемувањето на крвниот притисок. Исто така, овој хормон поттикнува создавање масни наслаги.

За да го намалите нивото на тој хормон, потребно е да внесувате доволно полифенол, соединенија кои се наоѓаат во билките.

Човечкиот организам е едноставна машинерија, но хормоните се магија со која се занимаваат многу научници. Всушност, тие се задолжени за нашата здравствена состојба и виталност.


Намалувањето на лачење кортизол го решава половина чаша сок од калинка наутро, пред вежби.

Со ова не само што вагата во најкраток рок ќе ви ја покаже саканата тежина, туку и стресот ќе биде во опаѓање.

Сокот од цеден портокал заменете го со црвен сок од калинка, резултатите ќе бидат видливи, а телото ќе ви биде благодарно.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »