Оваа тастатура е за сите оние кои со носталгија се сеќаваат на машини за пишување (фото) - Македонија Денес

Оваа тастатура е за сите оние кои со носталгија се сеќаваат на машини за пишување (фото)

Опомена!!!

Ретро, а сепак оригинален дизајнна тастатура.

Lofree е симпатична, безжична тастаура со тркалезни, пријатни тастери, инспирирана од машина за пишување.
-Проектиравме тркалезни тастери за да на Lofree и дадеме класично, а во исто време и современо чувство“, се наведува на сајтот на креаторите, кои сметаат дека направиле добра работа.

тастатура
-Тастатурата кобинира стар и нов изглед, поуспешно од што Freewrite, кој е поприлично поинаков. Постојат многу комбинации на бои кои можете да ги одберете, како и убаво заднинско осветлување“, наведуваат креаторите.

Тастатурата е компатибина со сите главни оперативни системи. Освен овие факти, Lofree се уште е мистерија во смисла на нејзината цена и времето кога би требало да се појави во продажба.

Тастатурата е направена во низа од светлите пастелни бои, како наведуваат креаторите, убав одмор од стандардните црно – бели и сребрени распореди на копчињата на телефоните, таблетите или лаптопите. Таа „користи“ распоред на тастатурата на Apple Magic кој подразбира заднинско осветлување.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »