Оваа фотографија ја крие приказната за волците која ретко кој ја знае! - Македонија Денес

Оваа фотографија ја крие приказната за волците која ретко кој ја знае!

Опомена!!!

Ова на прв поглед  делува како  обична фотографија , а во суштина ја открива фантастичната, логичната и праведната организација на глутница  на волците.

Ова не е обична фотографија со волци, таа има своја тајна.

Иако на прв поглед делува дека се работи за обична колона, секој од волците има свое место и во неа се наоѓа со причина.

волци

Првите три волци кои го следат снегот, се и трите најстари, најболни и набавни членови на заедницата. Тие го диктираат темпото, а во случај да наидат на опасност први е бидат жртвувани. Доколку одат на крајот од колоната, веројатно толку би заостанале што би се загубиле и би станале лесен плен.

По нив одат петте најсилни и најдобри волци од глутницата, кои се всушност еден вид на извидници, а зад нив во златна средина одат 11 волчици. На волчиците грбот им го чуваат пет волци, а на крајот на колоната, речиси изолиран оди водачот на глутницата кој така од далечина има и одличен преглед на целата колона и држи се под контрола.

Волците од Чернобил ја мрзнат крвта во вените!Погледнете какви ѕверови направила радијацијата (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »