Ова треба да го знаете: Ставете кеса преку одводот и во неа ставете паричка!Еве зошто... - Македонија Денес

Ова треба да го знаете: Ставете кеса преку одводот и во неа ставете паричка!Еве зошто…

Опомена!!!

Доколку вашата работа подразбира доста патување и престојување во хотел, тогаш треба да знаете неколку трикови.

патување

Ако престојувате во хотел во кој ви наплаќаат користење на интернетот, често можете да го користите својот телефон како приватна, лична интернет пристапна точка. Само проверете кај вашиот провајдер пред да тргнете на пат.

патување

Обична штипка можете да ја искористите за да вашата четка за заби биде крената и далеку од потенцијалните бактерии.

патување

За време на одморот обично се обидуваме да го избегнеме перењето облека. Но доколку имате неколку маички кои треба да ги измиете , едноставно ставете пластична кеса преку одводот и во неа ставете паричка за да бидете сигурни дека мијалникот ќе се наполни со вода. Сега сте подготвени за перење.

патување

Ако ви недостасува место да го наполните мобилниот телефон или сте го заборавиле полначот дома, не морате да трошите пари за полнење на вашиот мобилен телефон. Повеќето телевизори во хотелите имаат резервен USB порт кој функционира.

патување

Ако имате лесен сон  сакат да уживате во тишина во вашата соба, ставете пешкир под вратата за да блокирате било какви несакани светла или звуци кои би ви го попречувале сонот.

патување

Иако повеќето завеси во хотелите одлично ја блокираат светлината, обично останува дел кој не можеме да го затвориме. Наместо тоа да ви го попречува сонот, искористете закачалка или обична штипка за да го решите овој проблем.

Ништо не е случајно:Еве зошто седиштата во авионите се сини

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »