Ова куче ја изгубило целата надеж и било многу тажно, а тогаш еден нов пријател влегол во неговиот живот (видео) - Македонија Денес

Ова куче ја изгубило целата надеж и било многу тажно, а тогаш еден нов пријател влегол во неговиот живот (видео)

Опомена!!!

Кога ќе изгубиме сакана личност, останувам скршени. Времето застанува и се чувствувате празно. Тешко е да се вратите во живот и да се продолжи во вообичаените работи. Процесот на закрепнување е долг и тежок и секој различно го поминува.

Ова куче по име Џорџ тешко бил погоден од тага кога неговата долгогодишен пријател Блеки починал. Сопственичката Жаки Литон вели дека тие двајца биле најдобри пријатели 12 години и дека постојано биле заедно.

Џорџ паднал во депресија, срцето му било скршено и толку го потресе смртта на Блеки што и самиот два пати за малку ќе умреше. Исто така вели дека не сакал да јаде ниту пие и дека добил инфекција на кожата поради тоа што самиот се гризел.

Работите изгледале многу лошо се додека еден ден оваа изгубена душа не талкала по имотот и сретнала патка. Веднаш се поврзале и станале пријатели. Никој не знаеше од каде наеднаш се појавила оваа патка, но едно е сигурно, непознатиот пријател дошол како самиот Господ да го испратил. Откако се  запознале, Жаки вели дека Џорџ прекинал да тагува. Патката не го остава ниту на секунда, а дури и се гали со него додека спијат. Иако таа му помага на Џорџ, изгледа дека и таа самата била осамена. Ти двајца се пронајдоа во најтежок момент и најчудни околности и изгледа дека навистина си с потребни еден на друг. Ова е едно прекрасно чудо.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »