Ова е најмоќниот мотор кој сме го виделе: За 5 секунди станува скутер и може да ве вози по вода (видео) - Македонија Денес

Ова е најмоќниот мотор кој сме го виделе: За 5 секунди станува скутер и може да ве вози по вода (видео)

Опомена!!!

Компанијата Gibbs Sports Amphibians направила мотоцикл која за само пет секунди може да се претвори во скутер и веднаш може да се вози по вода.

Biski има дизајн кој е направен така што овозможува плутање по водата, пишува „Daily Mail“.

мотор

Ова интересно возило може да досегне брзина од 60 километри на час.

Моторот има 55 коњски сили и може да развие брзина од 140 километри на час по нормален пат.

Претворањето на моторот во скутер трае само пет секунди.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »