Ова е комплиментот која секоја жена го посакува! - Македонија Денес

Ова е комплиментот која секоја жена го посакува!

Опомена!!!

“Изгледаш младолико” е реченицата која секоја жена сака да ја чуе, покажало едно британско истражување.

Имено, на жените повеќе им одговараат комплименти кои се однесуваат на нејзините години, отколку на нејзината убавина, тело и гардероба. Дури ни пофалбата во врска со витката линија не им на жените толку посебно драга колку тоа дека изгледа младолико.

Жените велат дека таквите комплименти им ја подигаат самодовербата, а 60 проценти од нив рекле дека многу им е подраго да слушнат дека изгледаат младо, отколку дека се убави и згодни. Истражувањето покажало дека младоликиот изглед најмногу ги загрижува жените кои имаат помеѓу 35 и 39 години, додека повеќе самодоверба имаат оние кои се веќе навлезени во шестата деценија.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »