Ова девојче е најмладата шефица на светот:На само 13 години дизајнирала нејзина апликација (видео) - Македонија Денес

Ова девојче е најмладата шефица на светот:На само 13 години дизајнирала нејзина апликација (видео)

Опомена!!!

Хилари Јип е девојче од Хонг Конг кое има само 13 години, а веќе направила прва апликација за деца.

Апликациите за деца може да се сместат во две категории – едукативни, кои ги одбиваат децата, или игри, за кои родителите не сакаат децата да го трошат времето.

Хилари решила да стори нешто по тоа прашање – дизајнирала апликација која на децата од сите страни на светот им овозможува да се 2дружат“ и “четуваат“, помагајќи едни на другите да ги учат своите јазици.

Дизајнирана од дете за децата, “Minor Mynas” е сигурна апликација за вежбање на јазик во живо опкружувањ. Но Хилари има поголеми амбиции – се надева дека отвореноста на децата може да доведе до помали културни недоразбирања и негативни стереотипи.

апликација

Хилари апликацијата ја покренала пред 9 месеци и има повеќе од 4 илјади корисници од повее од 20 земји ширум светот.

-Во својата срж, тоа е апликација која ги поврзува децата од различни општества“, кажала.

Но, нејзината приказна предизвикала поделени реакции на социјалните мрежи. Додека многумина имаат само пофални зборови за младата девојка, многумина мислат дека таа е само „дете од постер“ додека компанијата всушност ја водат нејзините родители.

-Тоа постојано се случува во Америка за да богатите деца можат во биографија да тврдат дека основале компанија“, е само еден од негативните коментари.

Дал отказ по само шест месеци работа во Фејсбук, а неговата причина ќе ве изненади!(фото)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »