Огромно чудовиште од два метри снимено во океан (видео) - Македонија Денес

Огромно чудовиште од два метри снимено во океан (видео)

Опомена!!!

Неверојатна снимка на чудовиште ја направил Стив Викворт во близина на островот Изабела на Галапагос. Стив за време на подводен лов во Тихиот океан снимил вистинска Годзила долга неверојатни два метри.

Ова суштество во суштина е морска игуана, а наречена е „Годзила“ поради неверојатна големина и умешност на движење.

Погледнете ја оваа фасцинантна снимка.


Оваа врста на морски игуани и се храни најмногу со алги. Може да рони и до девет метри длабочина и неверојатно вешто се движи под вода, додека на копното е прилично несмасна.

Руски научник на Антарктик открил урнат вонземјански брод (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »