Одгледувате рози на балкон: Со помош на овој трик тие ќе цутат и растат иако се во саксија (видео) - Македонија Денес

Одгледувате рози на балкон: Со помош на овој трик тие ќе цутат и растат иако се во саксија (видео)

Опомена!!!

Пролетта буквално ни е пред врата, што значи дека е идеално време розите да поткастрат до  крај и да се засадат нови.

Ако живеете во зграда и копнеете да имате преубави рози како они соседи во дворовите од нивните куќи не очајувајте има решение.

Одгледување рози на балкон стана возможно и тоа со помош на обичен компир. Веројатно мислите дека тие две работи никако не одат заедно: розите и компирот, но не е така.

Токму компирот ќе направи вашите рози да ги развијат своите прекрасни, крупни цветови. Со помош на овој трик успешно ќе ги расадите вашите омилени рози.

Прв чекор: Земете еден поголем компир и во него направете дупка.

рози

Втор чекор: Една гранка исечена од џбун рози забодете ја во таа дупка.

рози

Трет чекор: Саксијата до половина наполнете ја со земја, ставете го компирот со розата и наполнете ја саксијата до крај.

рози

Четврт чекор:Исечете пластични шишиња и ставете ги врз розите за да во првите неколку недели имаат адекватна заштита од негативни надворешни влијанија.

рози

Не заборавајте повремено да ги полевате розите и штом пристигнат топлите денови тргнете ги шишињата за да розите можат непречено да  растат и цутат.

Егзотична билка во вашиот прозор – Научете како самите да одгледате калинка од семка (фото упатство)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »