Од 27 метри директно во длабочините: Спектакуларни скокови во Инис Мор кои оставаат без здив (видео) - Македонија Денес

Од 27 метри директно во длабочините: Спектакуларни скокови во Инис Мор кои оставаат без здив (видео)

Опомена!!!

Островот Инис Мор во Ирска е место каде со години се одржува Red Bull Cliff Diving Светското првенство, а оваа година беше прва станица во отворањето на 9-тата сезона.

Скоковите се изведуваат во Серпент Лаир, мистериозен природен базен во правоаголна форма. Мрежата на подземни тунели на овој базен е поврзана со океан, така што нивото на водата со секој бран се подигнува и спушта постојано. Ова го прави изведувањето на скокови доста опасно, но сепак тоа е посебен предизвик за скокачите кои при тоа скокаат од висина од 27 метри. Да се присуствува на овој настан е огромна привилегија, бидејќи присутните имаат чест да бидат сведоци на спектакуларни скокови кои оставаат без здив:

А.П

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »