Нов тренд во уредувањето на домот: Mеки столици!(фото) - Македонија Денес

Нов тренд во уредувањето на домот: Mеки столици!(фото)

Опомена!!!

Помалку е повеќе. Фотељите и меките столици во моментов се рангирани како број еден во декорирањето на домот.

Фотељите и столиците имаат централна улога во нашите станови и домови. Покрај тоа што треба да бидат удобни, тие треба мора да изгледаат и убаво. Во нашите домови доминира нов тренд, а станува збор за столици кои се украсени со овча кожа, кои ве покануваат да седнете и да се опуштите. Од природната нијанса на волната па се до сивкастите тонови, тие секако, се вистинската фокусна точка на секој простор.

До неодамна, нашите столчиња беа украсени со овчја кожа, која само ја префрлавме преку седиштето. Особено беше популарна за проѕирните столици. Сега руното е вметнато во столчето, и изгледа многу подобро и по софистицирано.

Модерното уредување на домот го следи трендот – помалку е повеќе. Овие посебни столчиња и фотељи од овчо крзно можат да послужат како атрактивен и привлечен објект кој му дава на домот посебна топлина. Најубавите ефекти се постигнуваат во комбинација со сé попопуларниот скандинавски стил на внатрешен дизајн.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »