Нов повик за учество на „Скопје креатива“ - фестивал за развој на креативните индустрии во Македонија - Македонија Денес

Нов повик за учество на „Скопје креатива“ – фестивал за развој на креативните индустрии во Македонија

Опомена!!!

Скопје креатива 2018-2012:

„Скопје креатива“ е фестивал за развој на креативните индустрии во Македонија; целта на фестивалот е поттикнување и развој на културно-креативната индустрија во Скопје и Македонија преку континуирано настојување за креативно поврзување и соработки помеѓу локалниот уметничко-креативниот сектор со заедниците на бизнисот,
идустријата, претприемачкиот сектор во Македонија.

Фестивалот „Скопје Креатива“ на својата публика и` нуди можност за запознавање со различни идејни и проектни развојни нивоа, на предлози и реализации на прототипи од областа на креативните индустрии, преку различни и
досетливи медиумски интерсекции, кои претставуваат инспиративен спој на уметничкото, културното творештво со креативната страна на индустријата. Потенцијалот е голем, потребни се континуирано-цврсти, темелно-интегрирани соработки, кои ќе го изградат и остварат својот импакт во локалното општество и светот.

За пријавување и регистрација користете го овој линк: http://skopjekreativa.mk/index.php/mk/2018/02/28/5549/

Our project is platform/festival, not for profit but promotional public institution`s project, organised by the public institution
Kongresen centar AM, Skopje, funded by the City of Skopje. Festival dedicated to the development of prototypes in the domain of contemporary design, art and creativity with economical potentials. In the frames of Skopje kreativa – we have an international educational program where we invite renowned and inspiring designers and artists from Europe to share their professional experiences and reflections with our local designers/artists community.


Линкови. (Архива, каталози, програми)

Урл.  http://skopjekreativa.mk/index.php/mk/

Фејсбук. https://www.facebook.com/pg/SkopjeKreativa/photos/?tab=albums

Тим. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.998795520190942.1073741852.344972848906549&type=3

 

Скопје креатива 2017/Do Create! Co-Create!
http://skopjekreativa.mk/wp-content/uploads/2017/05/Skopje-Kreativa-2017-Katalog-3-Preview.pdf

http://skopjekreativa.mk/wp-content/uploads/2017/04/Skopje-Kreativa-Programme-2017.pdf

http://skopjekreativa.mk/wp-content/uploads/2017/04/Festivalski-FORUM-Agenda-i-programa.pdf

http://skopjekreativa.mk/wp-content/uploads/2017/04/Ted-x-Agenda-i-Programa_ENG.pdf

Скопје креатива 2016/Hub Me With Creativity!
http://kongresencentaraleksandarmakedonski.mk/PDF/Skopje_Kreativa_2016.pdf

http://skopjekreativa.mk/wp-content/uploads/2017/05/Programe-2016.pdf

Скопје креатива 2015/One Eye Sees, The Other Feels.
http://skopjekreativa.mk/index.php/mk/category/archive-2015-2/

Скопје креатива 2014. http://skopjekreativa.mk/index.php/mk/category/arhiva/

Скопје креатива 2013.
http://skopjekreativa.mk/index.php/mk/category/arhiva-2013/

Скопје креатива 2012.
http://skopjekreativa.mk/index.php/mk/category/arhiva-2012/

2.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »