Ни случајно немојте да и го кажете ова на вашата понежна половина?! - Македонија Денес

Ни случајно немојте да и го кажете ова на вашата понежна половина?!

Опомена!!!

Како и да ви изгледа вашата поубава половина во ситуација на расправија, никако немојте да и кажете дека е луда и хистерична затоа што ризикувате уште повеќе да се разгневи.

Кога ќе и кажете: “Зошто си толку хистерична ?”ја затворате вратата за понатамошна комуникација, затоа што, наместо да прашате во што е проблемот и за него да разговарате, вие ја етикетирате на најлош можен начин.

Со самото тоа што ја викате неразумна, покажувате дека немате слух за нејзините емоции и дека очекувате да ги контролира чувствата.

Во секоја расправа, треба да ги поделите личноста и нејзиното однесување, па и ако баш морате кажете “се однесуваш неразумно”, наместо “ти си луда”, иако најдобро би било, какви било квалификации од овој сектор, целосно да ги отстраните од речникот.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »