Неверојатно: Продавница во Јапонија сама ги пакува производите кои сте ги купиле (видео) - Македонија Денес

Неверојатно: Продавница во Јапонија сама ги пакува производите кои сте ги купиле (видео)

Опомена!!!

Познато е дека Јапонија е една од нај развиените земји кога е во прашање технологијата, па воопшто не изненадува што еден нивен супермаркет изгледа како од некој научнофантастичен филм. Муштеријата сама ги зима производите од рафтовите и го носи до посебен дел од маркетот, каде тие автоматски ќе бидат спакувани, а плаќањето се врши со помош на картичка.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »