Нема да има проблеми! Идеални секс пози за секоја големина на пенисот! - Македонија Денес

Нема да има проблеми! Идеални секс пози за секоја големина на пенисот!

Опомена!!!

Многу двојки, особено оние кои се на почетокот на уживањата во сексот, имаат вистинска мака додека не дознаат кои пози најдобро им одговараат.

Често забораваат на фактот дека не секоја поза е за секоја жена или маж, посебно доколку тој маж има полов орган кој отстапува од вообичаените карактеристики.

Сексот експерт д-р Чарли Гликман со читателите сподели неколку совети, тврдејќи дека тие се резултат на повеќегодишни истражувања на оваа тема.

Еве кои се најдобрите пози за секој тип, односно според големината на пенисот:

Просечен
Поза “од страна”, а исто така може и “октопод”.

Краток
Позата “отпозади” е најдобра, бидејќи обезбедува најдлабока пенетрација. За жената најдобро би било да се испружи на креветот, а потоа само малку да се подигне на лактовите додека мажот е зад неа.

Долг
Бидејќи овој тип на пенис е проблематичен за повеќето жени, би било добро тие да ја контролираат “акцијата” и затоа најдобра поза е таа да биде одозгора. Исто така може и мисионерска поза, но мажот внимателно да ја води играта.

Тенок
Доаѓаат во предвид сите пози, но само жената да ги држи нозете собрани колку што е можно повеќе. Можеби најдобрата поза за двата партнера е да седат еден спроти друг, по што жената да го прегрне мажот со нозете.

Дебел
Жената мора да ги држи што повеќе раширени нозете и мора да користи лубрикант. Позата “одпозади ” е добра во секој момент.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »