Научно докажано:Мажите се најсреќни покрај ваквите жени - Македонија Денес

Научно докажано:Мажите се најсреќни покрај ваквите жени

Опомена!!!

Многумина при изборот на партнерот вниманието ќе го насочат на изгледот, но многумина од друга страна пак ќе речат дека изгледот всушност  е најмалку битна ставка.

Мажите кои имаат полнички жени почесто се смеат од мажи со мршави сопруги и значително се посреќни, покажало најновото истражување.

жени

Научниците од Универзитетот Натионал аутономус во Мексико испрашале стотици парови и дошле до интересни заклучоци – мажите чии избранички се полнички се посреќни од другите и тоа за дури 10 пати.

Жените со вита става почесто се резервирани, фокусирани на изгледот и помалку експресивни, што влијае на нивниот однос со мажот со кој се во врска, се наведува во заклучокот. Од друга страна, полнички жени полесно ги решаваат проблемите и конфликтите во врските.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »