Најважниот совет според полицијата:Секогаш фотографирајте ја својата хотелска соба штом ќе влезете!(видео) - Македонија Денес

Најважниот совет според полицијата:Секогаш фотографирајте ја својата хотелска соба штом ќе влезете!(видео)

Опомена!!!

Дали при престој во некој хотел сте помислиле дека би требало да ја фотографирате собата во која престојувате? Претпоставуваме дека не сте, а полицијата предупредува  советува дека  токму тоа прво треба да го сторите.

Причината за тоа лежи во тоа што голем број луѓе стануваат жртви на трговија со луѓе. Фотографирање на собата може да ви помогне, затоа што најмногу киднапирања се случуваат токму во хотелите.

хотел

Во случај да се случи киднапирање, службениците може да добијат увид врз основа на мебелот и изгледот на соата. На тој начин може да ги прегледаат хотелските снимки, за да утврдат кој го сторил злосторот.

Постои апликација која се вика “Traffic Cam“  коај ги предупредува службениците. Оваа апликација може да помогне и во случај да се сомневате дека некој е жртва на трговија со луѓе.

Се што треба да сторите е да направите 4 фотографии, да го ставите бројот на собата и името на хотелот. Дури и ако ништо не се случи, фотографиите се архивираат заедно со локацијата и полициските службеници може да го поврзат хотелот со можниот злостор.

На прв поглед изгледа како обичен хотел, но кога часовникот ќе покаже 23 часот се трансформира во чудо (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »