Најоригиналните цртани кои некогаш се даваа на македонските телевизии: Се сеќавате ли на Колен, Чевличиња, Кукури и Кокода? (видео) - Македонија Денес

Најоригиналните цртани кои некогаш се даваа на македонските телевизии: Се сеќавате ли на Колен, Чевличиња, Кукури и Кокода? (видео)

Опомена!!!

Еден куп интересни цртани го обележаа детството на повеќе генерации Македонци кои се будеа и заспиваа со овие анимирани филмови.

На нашите телевизии се емитуваа голем број цртани филмови од разни страни на светот, синхронизирани на македонски кои ни беа омилени „четива“. Едвај чекавме да гледаме „Ѕвон“, „Зимска рекреативна програма“ или пак детска програма навечер пред вестите. Да се потсетиме на неколку инвентивни цртани кои секако оставија трага во нашето детство:

Ова е одлична шанса и новите генерации да пораснат со цртаните филмови преку кои ние се едуциравме и уживавме во нивната креативност!

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »