Најмладите балкански херои: Секој ден поминуваат 16 километри јавајќи до училиштето и немаат ниту еден изостанок!(видео) - Македонија Денес

Најмладите балкански херои: Секој ден поминуваат 16 километри јавајќи до училиштето и немаат ниту еден изостанок!(видео)

Опомена!!!

Немања (9) веќе четири години 16 километри долгиот пат го поминува јавајќи на коњ, а од мината година друштво на пат му прави и помладата сестра.

Најмладите Бојовиќи заедно со уште еден ученик прваче го сочинуваат целиот клас и посетуваат настава во село Аљиновиќи во Златарскито крај. Наспроти оддалеченоста и лошите временски прилики, децата немаат ниту еден изостанок од почетокот на годината.

Иако материјалната ситуација за семејството Бојовиќ е тешка, тие не планираат да го напуштат своето огниште. 

-Ние сме единственото семејство во селото која не прима било каква помош, а имаме две деца“, кажал татко им.

Погледнете го видеото:

Балканско чудо: Овие деца не излегуваат од теретана, а ги викаат браќа од железо (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »