Најдолго име за фудбалски клуб во историјата- Нема да поверувате во ова (видео) - Македонија Денес

Најдолго име за фудбалски клуб во историјата- Нема да поверувате во ова (видео)

Опомена!!!

Постојат клубови со најразлични имиња, на пример ФК Катастрофа од Литванија, што за нас звучи прилично чудно.

Но верувале или не, постои и доста позанимливо име од ова. Во Нов Зеланд постои фудбалски клуб кој го добил своето име по една планина. Се вика:

„Тауматавхакатангихангакоауауатаматеатурипукакикамунгахоронукупокаивхенуакитанатаху ФЦ“. Пробајте да го изговорите…

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »