Најдобрата диета за рамен стомак! - Македонија Денес

Најдобрата диета за рамен стомак!

Опомена!!!

Летната сезона е пред нас и крајно време е да го затегнеме стомакот.

Имаме одлична седумдневна диета која ќе ви помогне во тоа.

Ден 1
Појадок: 2 јајца, 50 грама сирење, чаша сок.
Ручек: салата со суров зеленчук со маслиново масло.
Попладневна закуска: 1 јаболко, чај.
Вечера: 1 чаша кефир

Ден 2
Поминете го цел ден на јаболки и јогурт.

Ден 3
Појадок: овесна каша, чаша сок
Ручек: варено пилешко, суров зеленчук
Попладневна закуска: 2 јаболки, чај
Вечера: 2 чаши кефир

Ден 4
Појадок: јаболко, јогурт, чај
Ручек: варена риба, зеленчук
Попладневна закуска: 2 портокали
Вечера: 2 чаши кефир

Ден 5
Поминете го денот на овошје

Ден 6
Појадок: сирење (без маснотии), чаша сок
Ручек: риба, зеленчук
Попладневна закуска: овошје, чај
Вечера: 2 чаши кефир

Ден 7
Појадок: 1 јајце, јогурт
Ручек: овесна каша, пилешко или риба
Попладневна закуска: 1 портокал
Вечера: 2 чаши кефир

За време на диетата откажете се од павлака, путер, производи од брашно, компир, шеќер и слатки и алкохол.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »