На почетокот мислеле дека е луд, а сега му завидуваат! Погледнете поради што 10 години ја копал оваа огромна дупка во својот двор (видео) - Македонија Денес

На почетокот мислеле дека е луд, а сега му завидуваат! Погледнете поради што 10 години ја копал оваа огромна дупка во својот двор (видео)

Опомена!!!

Сите луѓе се трудат кога ќе пораснат да ги исполнат своите соништа од детството. Токму тоа го сторил и Мики Тронтон…

Како и многумина деца, тој сонувал за тоа дека еден ден ќе има базен во дворот. На свои 39 години, Тронтон почнал да го гради својот базен од соништата. Единственото ограничување било базенот да не биде веднаш до куќата. Тронтон започнал с дупка за базенот. Меѓутоа, како што течеле работите, тој имал се повеќе работа, зошто сакал да изгради оаза околу базенот.

По 10 години, конечно завршил со проектот!На крајот базенот од соништата имал и водопад, јаже за скокање и уште ногу додатоци. Во својот комплекс угостил дури и јапонски бејзбол тим.

-Ми се јавија еден ден и ме праша дали може да дојдат. Мислев дека најмногу ќе ги има 25, но ги имаше дури 50!“.

Локалната црква исто така организира крштевање во овој базен. Досега, околу 400 луѓе се крстени токму тука!

Погледнете како течел целиот процес на работата.

Собирал пластични шишиња во својот двор: Тоа што направил од нив година дена подоцна е навистина неверојатно (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »