На ова се чекаше со векови: Луѓето конечно може да летаат (видео) - Македонија Денес

На ова се чекаше со векови: Луѓето конечно може да летаат (видео)

Опомена!!!

И досега имаше џетпекови и џетпекови, но ниту еден досега не бил како оние кои ги гледаме во филмовите или игрите. Вакво нешто чекавме цел живот!

И конечно дочекавме! Фирмата “JetPack Aviation” го произведе првиот мотор со помош на кој човек може самостојно да лета без летало.

Првиот лет со вистински џетпек го извел директорот на фирмата Дејвид Мејмен на 1 октомври 2016 во Монако.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »