Младоженецот на свадба објави дека сака некој друг, невестата останала во солзи (видео) - Македонија Денес

Младоженецот на свадба објави дека сака некој друг, невестата останала во солзи (видео)

Опомена!!!

Џеферсон и Џесика се португалска двојка која е многу вљубена,а на денот на нивната свадба имаше многу солзи. Тоа што предизвика вистинска поплава беше изјавата на љубов на младоженецот. Сам што тоа не било посветено на невестата, туку на нејзината осумгодишна ќерка.

Во пракса на венчавка  младоженецот и невестата се во центарот на вниманието. Но, во случајот на најважниот ден за Џесика и Џеферсон учествувала и една посебна млада дама – осумгодишната ќерка на Џесика, Џована.  Геферсон имал големо изненадување за неа и незината мајка.

По читањето на заветите кои ги напишал за Џесика, Џеферсон се свртел кон Џована. На сите им даде на знаење дека не се вљубил само во Џесика туку и дека ја сака и  Џована. Неговото ветување за вечна љубов важело за двете.

Џеферсон се спуштил на колена пред девојчето и навел се  што ја прави посебна.

свадба

-Ако од Бог би можел да барам било што, тоа би било да те имам за ќерка. Би бил најгордиот татко на светот кога би можел да имам толку прекрасна, интелигентна и образована ќерка каква што си ти“, му кажал Џеферсон на девојчето.

Тогаш Џеферсон пред Бога изјавил дека ја зима Џована за своја ќерка и дека така и ќе ја сака.

-Исто така ти давам љубов, мојата љубов ти ја подарувам и ветувам дека ќе внимавам на тебе, дека секогаш ќе те штитам и дека нема да дозволам ништо лошо да ти се случи“ се заколнал.

Погледнете го ова прекрасно сведоштво на вистинска љубов:

Настан во кој се вљуби светот: Учителката на свадба поканила цел клас, причината е прекрасна (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »