Мажите откриваат: Вакви жени се пожелни за брак, а вакви за „комбинација“ - Македонија Денес

Мажите откриваат: Вакви жени се пожелни за брак, а вакви за „комбинација“

Опомена!!!

Честа е расправијата помеѓу посилниот пол за тоа какви жени се најпривлечни:црнки, русокоси или црвенокоси.

Додека едни сакаат русокоси со светли очи и тен, други преферираат бринети, а третите огнени црвенокоси. Научниците анкетирајќи ги мажите, утврдиле дека жените со руса која оставаат впечаток на „младост и здравје“ за разлика од црнокосите.

жени

Но се покажало дека освен овие позитивни карактеристики, русокосите и во 21 век го будаат стариот стереотип – мажите генерално ги доживуваат како промискуитетни“, пишува „Дејли мејл“.

Ваквиот прв впечаток на русокосите им дава блага предност кога станува збор за избор на партнерка за забавување, но бринетите и понатаму го држат првото  место кога бракот доаѓа на ред, затоа што мажите мислат дека тие имаат подобар „мајчински  потенцијал“.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »