Мажи проверете ги рацете на вашата сакана: Должината на показалецот или домалиот прст открива дали ќе ве изневери! - Македонија Денес

Мажи проверете ги рацете на вашата сакана: Должината на показалецот или домалиот прст открива дали ќе ве изневери!

Опомена!!!

Жените со подолг показалец на лева рака попрво ќе ги изневерат своите сопрузи од другите, покажало истражување, пренесува Daily mail.

Резултатите  од истражувањето ги изненадиле научниците, поради тоа што подолгиот показалец досега се поврзувал најчесто со женски карактеристики.

Подолг показалец, а покус домал прст досега се поврзувани со поголема изложеност на женските хормони во матката. Се претпоставувало дека жените кои се „поженствени“ се позадоволни од интимниот живот и се помалку импулсивни.

Инаку, поголема изложеност на хормонот естроген во матката води до побрз раст на показалецот, а поголема изложеност на тестостерон, машкиот хормон, до побрз раст на домалиот прст и покус показалец.

дрво

Мажите со подолг домал прст, а покус показлец, најечесто се подобри спортисти, покажало истражувањето.

Ова истражување е направено на 274 жени кои доброволно се пријавиле.

Жените кои биле изложени на поголема концентрација на естргоен во матката се поимпулсивни и своите љубовни односи повеќе ги оценувале како незадоволувачки.

Жените со покус домал прст почесто се адвокати. 

Жените со подолг домал прст од показалецот на левата рака се склони да се занимаваат со професии кои традиционално се сметаат за машки, на пример, како адвокати или менаџерки. На оние на кои показалецот им е подолг, изборот често им паѓа на професии типични за жените, како што се работа во градинка или училиште.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »