Матурска парада на плоштад „Македонија“- Со танц го развеселија центарот на Скопје(фото) - Македонија Денес

Матурска парада на плоштад „Македонија“- Со танц го развеселија центарот на Скопје(фото)

Опомена!!!
Денеска точно во 12:00 на плоштадот „Македонија“  традиционално се одржа матурската парада во Скопје, која во исто време започнува во преку 20 градови од Балканот.

Со Скопје заедно танцуваа и Охрид, Струмица, Струга, Гевгелија, Белград, Тиват, Љубљана, Подгорица, Сараево, Нови Сад и многу други градови во екс-ју земјите. Препознатлив бренд на оваа парада е танцувањето квадрил, а во неофицијалниот дел, оваа година матурантите играа салса.

По завршувањето на нивниот настап, сите учесници останаа да се забавуваат со ѕвездите од мјузиклот „Тајно моја“

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »