Мајки задолжително прочитајте го ова: Ако го видите ова во окото на детето веднаш реагирајте за да не биде доцна! (фото) - Македонија Денес

Мајки задолжително прочитајте го ова: Ако го видите ова во окото на детето веднаш реагирајте за да не биде доцна! (фото)

Опомена!!!

Дури 48% од родителите го забележале овој симптом кај децата, наведува една студија. Но поголем број од нив мислеле дека е во прашање грешка на фотографијата. Тоа мора да се смени затоа што е прашање на живот и смрт. Оваа статија ќе ви помогне како да ги откриете овие сериозни симптоми кај децата на време.

Кога тетката на ова тригодишно момче ја погледнала оваа фотографија забележала нешто шокантно.

деца

Забележале дека нешто не е во ред со неговите очи. Во десната зеница забележала чуден одблесок.
деца

Забележале дека нешто не е во ред со неговите очи. Во десната зеница забележала чуден одблесок.
553fcd60-69f4-4040-a798-745cb0094cfb-3

Докторот дијагностицирал шокантна болест: Момчето имало ретинобластом на двете очи. По четири месеци хемотерапија, туморот во десното око се намалил  како и помалиот тумор во левото око.

Благодарение на неговата тетка, неговиот живот е спасен. Меѓутоа, тој ќе остане слеп на десното око.

За среќа секој до нас ова може да го открие.

деца

Направете фотографија со блиц. Ако видете било кој од овие знаци, веднаш појдете на лекар.

Кога едната зеница е бела, а другата црвена.

деца

Кога едната зеница е црвена, а другата црна.

деца

Секој родител би требало да знае за оваа болест.

деца

Секој кој има телефон и камера на тој начин може да го спаси животот на своето дете.

Споделете го овој пост со вашите пријатели, можеби на некој ќе му помогнете да реагира веднаш.

 

 

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »