Мајка Тереза имала богатство во банка? - Македонија Денес

Мајка Тереза имала богатство во банка?

Опомена!!!

Мајка Тереза имала толкава заштеда во Ватиканската банка што без нејзините пари банката не би можела да работи, тврди италијанскиот новинар Џанлуиџи Нуци.

Тој во неговата книга „Источни гревови“ пишува за „најмрачните тајни на Ватикан“ и наведува дека Мајка Тереза имала најмногу готовина во банка во Ватикан кога за нејзиниот претседател бил поставен американскиот надбискуп Пол Маркинкус, пренесува Index.hr.

Доколку Мајка Тереза ја затвореше сметката или ги префрлила парите во друга банка, институцијата би доживеала колапс“, напишал Нуци и навел дека откритието на сметката на Мајка Тереза е доказ за долготрајните мешања на Маркинкус во ватиканските работи“.

-Во Ватикан постои моќна група која ги запира реформите на папа Фрањо, како што беше и со Бенедикт  XVI – постоела во доба на Маркинкус, а постои и денес“, напишал Нуци.

Усвојте го овој совет на Мајка Тереза и ќе бидете спокојни и среќни

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »