Магична комбинација! Од овие две состојки, ќе бидете поубави, помлади и поздрави! - Македонија Денес

Магична комбинација! Од овие две состојки, ќе бидете поубави, помлади и поздрави!

Опомена!!!

Оваа фантастична комбинација ја нарекуваат еликсир.

Лош тен, замор, темни кругови, сува коса, главоболки, чувство на тежина и надуеност, симптоми на болест … сето ова се знаци со кое телото ни кажува дека е доста.

Многу лоша храна, лоши навики и премногу токсини сте внеле во последниве месеци.

Затоа на човекот како и на автомобилот, потребен му е редовен сервис, што во нашиот случај значи редовно чистење на црниот дроб, бидејќи ако се грижите правилно за него, ќе имате многу поголема шанса да изгледате подобро, да се чувствувате подобро, и дефинитивно ќе бидете поздрави.


Црниот дроб е орган кој ни служи за складирање на хранливи материи и отстранување на штетните, па затоа е многу важен за здравјето на целиот организам.

Затоа од време на време треба дополнителна нега, со која ќе се прочисти, а експертите велат дека не постои подобра утринска комбинација од маслиново масло и свежо исцеден сок од лимон.

Секое утро на празен стомак напијте се една лажичка масло помешано со лажичка сок од лимон, бидејќи тоа ќе ви помогне да ги отстраните вишокот на слободни радикали, а тоа пак да ги отстраните отровите а и подобро ги штити живите клетки.

Првите знаци на чистење на црниот дроб со овој “еликсир“, ќе ги видите многу брзо, на сјајната и здрава кожа, ќе се чувствувате со многу повеќе енергија, и тоа благодарение на “козметичкиот третман на чистење на телото“, кој на сите нас ни е потребен неколку пати во годината.

Кога ќе забележите дека токсините полека го напуштаат вашето тело, маслиновото масло оставете го за готвење, а лимонот слободно продолжете да го користите секое утро, за побрз метаболизам и поздрав почеток на денот.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »