Луѓето кои ги носат овие имиња - Бог ги чува! Името е судбина! - Македонија Денес

Луѓето кои ги носат овие имиња – Бог ги чува! Името е судбина!

Опомена!!!

Сите ја знаеме старата изрека: “Името е судбина.”

Дали е навистина така или е во прашање обично суеверие, не знаеме, но кога ќе го откриете значењето на своето име и ќе дознаете дека тоа претствува заштита од самиот Бог, сакале или не, ќе се чувствувате посигурно.

Се верува дека Господ посебно ги чува сите оние кои ги носат следните имиња:
Душан – Душа и дух, врзано е за празникот Духови
Аранѓел -Архангел – заповедник на ангелите
Лазар – Оној кому Бог му помага
Богдан – Дар од Бога, обично ова име се дава на деца кои се долго чекани
Аврам – Возвишен татко, според библискиот прататко Аврам
Ана – Божјата милост, благодарност. Во Русија името Ана ја означува онаа која ќе се роди повторно, и е свето име на Богородица
Анастасија – Име што значи воскресение, обично се дава на девојчиња кои се родени околу Велигден
Ангелина – Божји гласник, ангел
Лидија – Родена од Бога
Кристина – Доаѓа од името на Исус Христос
Теодора – Подарок од Бога

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »