Летото и морето се период на опуштање: Сексот во море за многумина е фантазија, но бидете внимателни - може да биде опасен! - Македонија Денес

Летото и морето се период на опуштање: Сексот во море за многумина е фантазија, но бидете внимателни – може да биде опасен!

Опомена!!!

Многу луѓе фантазираат за секс во море, но оваа летна авантура може да ве чини здравје.

Ништо подобар не ниту сексот во базен, а ова се причините зошто не би требало да ги практикувате …

Водата го измива природниот лубрикант
Ако не користите лубрикант, вашиот секс може да биде не само непријатен, туку и опасен во истовреме, опасен по здравјето. Водата го измива вашиот “природен лубрикант”, и тоа може да биде болно за двајцата партнери.

Кондомите и водата не одат заедно
Иако повеќето производители тврдат дека нивните презервативи се отпорни на вода, тоа не значи дека во такви околности се целосно ефективни, ниту добри за здравјето. Покрај тоа, научниците тврдат дека хлорот од базенот може да ги оштети кондомите и да ја намали нивната ефикасност. Покрај тоа, не е предвидено презервативите да се ставаат додека сте во вода.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »