Кулинарски тајни: Поради овие работи секое ваше јадење ќе биде специјалитет! - Македонија Денес

Кулинарски тајни: Поради овие работи секое ваше јадење ќе биде специјалитет!

Опомена!!!

Кај големите готвачи голем дел од работата е организацијата, но постојат тајни со кои и вие ќе бидете одличен готвач/готвачка.

Поентата е во едноставноста. Подгответе ги сите состојки што ви се потребни и готвењето ќе ви стане задоволство.

Што повеќе кромид
Кромидот не спаѓа во омилената храна, но секое јадење се темели на него. Некои големи готвачи го користат во големи количини за вкусот на јадењето да биде што повеќе ароматичен.

Само силен оган
Гответе на што повисока температура. Како што го третирате месото така и варивото. И не плашете се, месото ќе биде покрцкаво а зеленчукукот нема да се претвори во каша како што е случај кога се вари на тивок оган.

Гответе со путер
И самите сигурно сте забележале дека  повеќето реномирани готвачи јадењата ги подготвуваат со путер. Особено, путерот на сосовите им дава кремаста примеса.

Користете свежи зачини
Со текот на времето, зачините губат од нивната арома, затоа обновувајте го својот магацин со секогаш свежи зачини. Доколку сте во можност да имате мини градина со свои зачини, тоа е идеална опција.

Уживјате во својот успех !

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »