Конечно откриено за што сонуваат кучињата, објаснувањето ќе ве разнежи - Македонија Денес

Конечно откриено за што сонуваат кучињата, објаснувањето ќе ве разнежи

Опомена!!!

Како  што и луѓето имаат сништа поврзани со секојдневието и луѓето кои ги опкружуваат, така и кучињата сонуваат го сонуваат своето секојдневие.

Нашите омилени домашни миленици сонуваат сништа кои се поврзани со просторот, активностите кои сопственикот им ги одредил, па и самиот сопственик.

Поради тоа што нашиот човечки живот е доста комплициран и луѓето околу нас често се менуваат – од улица, преко работа и  приватниот живот, нашите сништа се и тоа како комплицирани. Кучешките сништа, според тврдењата на британскиот Метро се наводно доста поедноставни, но  исто така интензивни.

Кучињата најчесто ги сонуваат нивните сопственици и тоа лицата на сопствениците затоа што нив најмногу ги гледаат.

кучиња

-Нема причина да мислиме дека кучињата се разликуваат од нас. Поради тоа што тие се премногу поврзани со сопствениците, сосема е природно да го сонуваат нивниот мирис, лицето или како се играат со нив“, појаснува еден психолог од Универзитетот Харвард.

Значи, кучињата не само што сонуваат туку најчесто сонуваат како не прават среќни.

Чудо од куче! Кога ретриверот ќе слушне еден збор, прави нешто неверојатно (видео)

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »