Конечно откриено!Еве како да го спречите настанувањето на „пивскиот стомак“ - Македонија Денес

Конечно откриено!Еве како да го спречите настанувањето на „пивскиот стомак“

Опомена!!!

Корисна информација за сите вљубеници во пивото: ако имате проблем со надуеност, или веќе ви се формирал пивски стомак, омилениот пијалак од хмељ веројатно правилно не го точите.

Експертите дошле до заклучок дека општоприфатениот начин на точење на пиво во чаша, оној кога чашата малку ќе се накриви, па полека точите за да се избегне создавање на пењата, е погрешен.

пиво

„Пивски експерт“ Макс Бејкер тврди дека на тој начин, односно со избегнување на создавање на пења на врвот на чашата, во суштина го „заробуваме“ јаглен диоксидот  во пивото.

На тој начин гасот доаѓа во нашиот стомак, а ако доколку со пиење пиво конзумираме и грицки, ефектот се засилува, порача Бејкер.

пиво

Храната имено, го провоцира пивото, кое во нашиот стомак испушта гас, зошто не е исфрлен навремено, во чашата.

Пет видови на стомак кои не значат дека сте дебели, а еве за што станува збор и како да го намалите (фото)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »