Ќе ви требаат! 2 супер трика како брзо и лесно да извлечете заглавен автомобил од снег! - Македонија Денес

Ќе ви требаат! 2 супер трика како брзо и лесно да извлечете заглавен автомобил од снег!

Опомена!!!

Ако поради снег не можете да го померите автомобилот зошто пред гумите се испречил заледениот смет, еве два невообичаени начини како да ги совладате тие препреки.

Се додека автомобилот не ви биде во снег до прозорците, можете сосема лесно и без ничија помош да го извлечете од сметот.

автомобил

Доколку возите автомобил по студени и снежни денови, добро би било во гепек да имате две кеси песок за мачки. Доколку останете тешко заглавени во нанос д снег и мраз, земете го песокот и истурете го точно пред гумите. Така полесно ќе излезете од оваа тешка ситуација зошто парчињата песок за мачки ќе ви ја пружат потребната површина на која тркалата може да пристапат.

автомобил

Уште еден добар совет за извлекување на автомобил заглавен во снег е да ги искористите патосниците од автомобилот. Извлечете ги и поставете ги точно пред гумите. Тоа сигурно ќе ви помогне да тргнете.

Ова е најстуденото село на светот: На -60 степени никој не ги гаси автомобилите, а децата …(видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »