КАМПАЊА ЗА НОВИ АВТОРИ, НОВИНАРИ И ФОТО/ВИДЕО - СТАТИИ 2018 - Македонија Денес

КАМПАЊА ЗА НОВИ АВТОРИ, НОВИНАРИ И ФОТО/ВИДЕО – СТАТИИ 2018

Опомена!!!

КАМПАЊА ЗА НОВИ АВТОРИ, НОВИНАРИ И ФОТО/ВИДЕО – СТАТИИ 2018

 

Порталот Македонија Денес е медиум кој беше резултат на ЕУ проект за едукација и инфирмирање за постоечките можности за финансирање и грантови од Европската комисија – Брисел. Како алатка за подигнување на свеста и доближување на иновациите, новитетите, позитивните примери на поединци и групи до јавноста и посебно помладите. Портал кој не третира политика или политички теми!

Портал кој поддржува иновативни граѓани, организации и институции и е отворен за секој кој има постигнато завидни резултати, позитивни, нови и иновативни примери.

Новости, иновации, едукација и вести без политика. Тоа е Македонија Денес!

 

 

КАМПАЊА ЗА НОВИ АВТОРИ, НОВИНАРИ И ФОТО/ВИДЕО – СТАТИИ 2018

ПРИЈАВИ СЕ ТУКА

КОГА:
– Од 1ви Февруари одпочнува отворен конкурс и пријавување на млади и нови автори пишувачи идни новинари кои ја сакаат позитивната страна на информирањето, на професијата како и на убавиот пишан збор.

ТЕМИ ЗА ПИШУВАЊЕ:
1. Изборот на теми за пишување е од паѓачките менија на порталот, од каде треба да изберете една или повеќе, но може и Вие да посочите на кои теми би пишувале, а истото да ви претставува задоволство.
(може да изберете и погледате во менито на нашиот портал www.makedonijadenes.com.mk , но слободно предложете доколку таква тема или паѓачко мени не постои кај нас на порталот)
2. За фото/видео – репортерот или за фото/видео статиите покрај темите кои се наведени на самиот портал има и дополнителлно креативна слобода да самиот фотограф или видео снимател/граѓанин!
3. Иновации, изуми, новости, проекти, грантови во македонија и регионот
4. Стартап компании, прептриемачи, бизнисмени, научни работници и научни достигнувања

ЈАЗИЦИ
– Сите заинтересирани може да пишуваат на свој мајчин јазик (Македонски, Англиски, Албански, Босански, Бугарски, Влашки, Грчки, Ромски, Српски, Турски, Хрватски, Црногорски)

ПРИЈАВУВАЊЕ:
– ПРВИОТ БЛОК ТРАЕ ДО 15ти ФЕВРУАРИ 2018год. Четврток до 23:59 ПРИЈАВИ СЕ ТУКА
– Registration for author/journalist/writer of text for the online portal Macedonia Today www.makedonijadenes.mk

МОЖНОСТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ЗАРАБОТКА:
– Пишувај интересни статии на различни теми – Вработи се!
– Заработувај од пишаното, секоја одобрена статија е платена!

КРИТЕРИУМИ за надоместок, НАГРАДИ И БОНУСИ за одобрените статии:
– од 350 до 1,500 карактери = 50 денари по статија
– од 1,500 до 3,500 карактери = 100 денари по статија
– над 3,500 карактери = 150 денари по статија (важи и за фото/видео статија)
– стручни статии над 3,500 карактери = 150 денари по статија
– интервјуа колумни ќе бидат посебно третирани и во договор со уредникот би биле одобрени предходно

 

*Секој одобрен учесник потпишува договор за ангажман и учество во кампањата

*Секој што ќе пишува мора да ја споделува својата статија и на социјаните мрежи (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn)

*Дополнителни посебни бонуси за кампањата и мерењата од 15ти Февруари до 31ви Март 2018:
-за најчитан автор – 15,000 ден
-за најчитана статија – Лап топ 15“
-*за најчитан млад автор со одобрение на родител старател (деца автори до 15 години како млади таленти) – Лап топ 15“

ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ И УЧЕСТВО (за да се утврди и одобри вашето учество во кампањата до 31ви Март 2018)
(се испраќа на: info@makedonijadenes.com.mk)
1. Испратете кратка биографија за вас (опис за ваше работно искуство) во неколку редови, но не поголемо од 300 карактери и одговор на прашањето: Зошто сакате да пишувате на избрана тема на интернет портал?
2. Испратете една пробна статија не поголема од 350 карактери со прикачени фотографии за истата!
3. Доколку се пријавувате за фото/видео репортер или статии, испратете една фото/видео статија според ваш креативен исказ со краток текст појаснување за што се работи и вклучено кратко видео или фотографии!

 

*Доколку се пријавувате за продажен менаџер (sales manager) или маркетинг менаџер (marketing manager) покрај оваа регистрациона форма, испратете и своја биографија (CV) на info@makedonijadenes.com.mk

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »