Камера во родилиштето го забележала моментот кога почнал земјотрес:Погледнете ја херојската реакција на сестрите!(видео) - Македонија Денес

Камера во родилиштето го забележала моментот кога почнал земјотрес:Погледнете ја херојската реакција на сестрите!(видео)

Опомена!!!

За време на неодамнешните потреси во Јужна Кореја, надзорна камера во едно родилиште забележала неверојатна ситуација. Кога почнал земјотресот, количките во кои биле сместени бебињата почнале да се движат по собата со голема опасност бебињата да испаднат од нив.

Дежурните медицински сестри инстиктивно реагирале и брзо ги задржале количките. За среќа, ниту едно бебе не е повредено исе поминало во најдобар ред.

родилиште

Јужнокорејското крајбрежје Поханг во ноември го погоди земјотрес со јачина од 5,4 степени по Рихтеровата скала во кој се повредени 57 луѓе, а нанесена е и голема штета врз стамбените објекти. Тоа досега е втор најсилен потрес во Јужна Кореја.

Поставиле камери во училишната кујна:Кога ќе видите што прават готвачките секој ден ќе останете без текст!(видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »