Како? Се отвора прва „фабрика на селфи“ на светот!(видео) - Македонија Денес

Како? Се отвора прва „фабрика на селфи“ на светот!(видео)

Опомена!!!

Дали би ја посетиле?

Станува збор за музеј во кој фотографирањето не само што е дозволено, туку е и единствената намена.

Изложбата под назив „Фабрика на селфи“ која се отвора претставува ново поп – ап искуство и има потенцијал да стане светска сензација. Фабриката ќе ги отвори вратите на 23 август и сите инстаграмери ќе имаат можност да уживаат во магијата на селфи недела дена.

селфи

Овој претприемничко  – уметнички концепт потекна од три млади девојки, кои оваа идеја ја пренела од Лос Анџелес во Велика Британија. Изложбата има тенденција да стане светска атракција.

Креаторките на идејата ги искористиел основните навики на миленијалците заради реализацијата на овој концепт.

-Луѓето споделуваат се повеќе и повеќе фотографии, а понекогаш одат доста далеку за да направат совршена фотографија“, вели директорот на Фабриката на селфи Вил Боверс.

селфи

-Наша цел е создадеме опкружување во кое секој може да дојде, добро си помине и да се врати со фантастични фотографии со кои може да им се пофали на пријателите“, истакнал тој.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »