Кафето може да трае со години, но по отворањето на кесичката, може да го користите само ... - Македонија Денес

Кафето може да трае со години, но по отворањето на кесичката, може да го користите само …

Опомена!!!

Корисно.

Лоша вест за сите љубители на кафе – шолја од нивниот омилен пијалок е вкусна две недели по отворањето на кесичката.

После тоа, кафето ја губи свежината и почнува да добива поинаков вкус.

Колку кафето ќе биде свежо, зависи од многу фактори, од пакувањето, местото на складирање, степенот до кој кафето е печено. И затоа, ако сте љубител на квалитет, најбезбедно е да го пиете кафето две недели по отворањето на кесичката.

Ако не го консумирате често, подобро купете помали пакувања.

Инаку, ако кесичката не е отворена и ја чувате на суво место, може да трае со години. Во случај да е влажно, ќе се почувствува мирисот на мувла, па затоа е подобро да ја фрлите.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »