Јапонски „автомобил“ кој може да го ставите во чанта (видео) - Македонија Денес

Јапонски „автомобил“ кој може да го ставите во чанта (видео)

Опомена!!!

Јапонците направиле “автомобил“ кој можете да го ставите во чанта.Исклучително практична работа.

Веројатно најмалиот автомобил на светот ни доаѓа секако од Јапонија. Доволно е да го земете со вас каде и да сте, да го ставите во чанта, излезете на улица, спуштите на тротоар и да се возите.

Големината му одговора на помал лаптоп, па можете да го носите во чанта, а токму за таму и е предвиден. Со него управувате со вашето тело, односно движењата кои ги правите, а развива од дури 10 километри на час.

“WalkCar”  е направен од алуминиум и може да здржи тежина до 120 килограми. Без прекин можете да го возите 12 километри или три часа возење. Оние кои го пробале велат дека е мошне забавен за користење, што може да се забележи и од видеото.

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »